Meniu Principal

Index articole

Resurse naturale de importanta economica, sol, hidrologie, vegetatie, fond funciar.

Principala bogatie naturala o constituie terenurile agricole care ocupa cca. 84 % din suprafata judetului.

O caracteristica a judetului o reprezinta faptul ca pe o suprafata nu prea mare se succed urmatoarele fasii de soluri pe directia est-vest: cernoziomuri carbonatice, cernoziomuri propriu-zise, cernoziomuri cambice, cernoziomuri argiloiluviale si soluri brun roscate tipice, ultimele pe suprafete reduse in extremitatea de vest a judetului. Solurile au o fertilitate ridicata ceea ce permite practicarea pe scara larga a agriculturii, predominant fiind caracterul cerealier al productiei vegetale.

Vegetatia forestiera, care ocupa aproximativ 4,4 % din suprafata judetului, este formata indeosebi din speciile: plop euro-american, salcam, stejar brumariu, salcie alba, frasin de camp, stejar peduncular, ulm, tei, artar tatarasc.

Fauna – bine reprezentata de rozatoare, pasari, insecte - cuprinde specii de interes cinegetic dintre care sunt de mentionat: mistretul, capriorul, fazanul, iepurele si vulpea. Pe balti si lacuri se intalnesc rata si gasca salbatica.

Dintre speciile de peste care populeaza apele lacurilor si baltilor amintim carasul, crapul, platica, bibanul, salaul si stiuca, iar in apele Dunarii si Borcei intalnim somnul, sturionii si scrumbia de Dunare.

In judet s-au descoperit si se exploateaza gaze naturale si petrol pe raza comunei Ileana. Exista, de asemenea, argile la Budesti, nisipuri si pietrisuri exploatate din albiile Dunarii, Argesului si Dambovitei.

Reteaua hidrografica este dominata de fluviul Dunarea care limiteaza la sud si sud-est teritoriul judetului. Dunarea uda teritoriul judetului pe o distanta de 150 km, din amonte de Cascioarele si pana la calea ferata Fetesti-Cernavoda din Balta Borcei. In dreptul punctului Chiciu (aflat la o distanta de 8 km in amonte de Calarasi), Dunarea se desparte in doua brate: Borcea, pe stanga si Dunarea veche, pe dreapta, care delimiteaza judetul Calarasi de judetul Constanta. Intre cele doua brate, ce inchid intre ele Balta Borcei, exista o legatura directa prin bratul Bala, care joaca un rol important in ceea ce priveste repartitia debitelor pe cele doua brate.

Raul Arges intra in judet in apropierea localitatii Budesti si se varsa in Dunare in amonte de Oltenita, traversand judetul Calarasi pe o lungime de 46 km.

In ceea ce priveste lacurile, in judetul Calarasi se intalnesc in special lacuri antropice, reprezentate prin iazuri raspandite, in majoritate, pe valea Mostistei si afluentii acesteia, pe Rasa, Luica, Zboiul, Barza si Pasarea. Dintre lacurile naturale trebuie mentionate, in primul rand, limanele fluviatile din lungul Dunarii si anume: Mostistea (2000 ha), Galatui cu Potcoava (375 ha). Lacurile de lunca, mai numeroase altadata, sunt reprezentate azi doar de Boianu (230 ha) si Ceacu (400 ha) din Lunca Dunarii, Mitreni din Lunca Argesului si Tataru din Lunca Dambovitei.

Fond funciar:

La sfarsitul anului 2003 din totalul de 508785 ha, 83,9 % erau terenuri agricole si 16,1% terenuri neagricole (din care: 26,8% paduri, 36,8% ape, 16,5% drumuri si cai ferate, 17,2% curti si constructii, 2,7% terenuri neproductive). 
La sfarsitul anului 2003, 92,4 % din suprafata agricola se afla in proprietatea privata a persoanelor fizice si juridice.

Sectoarele economice importante ale judetului


Industrie

Industria judetului este profilata, in cea mai mare parte, pe activitati prelucratoare. Sunt prezente ramuri ale industriei alimentare; industriei confectiilor din textile; industriei celulozei, hartiei si cartonului; industriei materialelor de constructii; constructiilor navale; metalurgice; constructiilor metalice.

In cadrul industriei prelucratoare ponderea este detinuta de industria alimentara care, in anul 2003, a contribuit cu peste 46 % la productia industriala a judetului. Urmeaza, in ordine, industria confectiilor textile (cca 30 % din total productie industriala), industria celulozei si hartiei (peste 6 %), industria materialelor de constructii (peste 3 %), industria chimica (peste 2%), industria metalurgica (peste 1%).

 


 

Agricultura

Fiind un judet de campie, agricultura este activitatea economica principala a judetului Calarasi. Baza agriculturii o reprezinta terenurile agricole care masoara 426,8 mii hectare din care 97,4 % constituie terenurile arabile, 1,3 % vii si livezi si 1,3 % pasuni si fanete (la sfarsitul anului 2003).

Circa doua treimi din productia agricola a judetului o reprezinta aportul sectorului vegetal. Productia vegetala este orientata cu precadere spre culturile de cereale boabe, plantele uleioase si plante de nutret. In anul 2002, judetul Calarasi a dat 6,1 % din productia de grau si secara a Romaniei (locul 3 in randul judetelor tarii), 8,9 % din productia de orz si orzoaica (locul 2), 8,5 % din productia de floarea soarelui (locul 3).

In zootehnie, in ultimii ani, s-a inregistrat o scadere aproape constanta a efectivelor de animale. In ceea ce priveste septelul judetului Calarasi, la sfarsitul anului 2003, efectivele de animale inregistrau urmatoarele valori: 31,2 mii capete bovine, 141,2 mii capete porcine, 139,2 mii capete ovine si caprine. Din acestea, peste 97 % apartin sectorului majoritar privat.

In judetul Calarasi exista un adevarat “pilon” al cercetarii agricole romanesti – Institutul de Cercetari pentru Cereale si Plante Tehnice Fundulea – care a realizat de-a lungul anilor sute de soiuri de hibrizi de cereale, plante tehnice furajere cu calitati productive superioare. Pe langa acesta isi indeplinesc activitatea de cercetare inca 2 unitati de profil : Statiunea de Cercetari pentru Plante Medicinale si Aromatice Fundulea si Statiunea de Cercetari pentru Culturi Irigate Marculesti.


 

Comert si servicii

Comertul interior - pe baza datelor de bilant la semestrul I 2003 rezulta ca, indicele de volum al cifrei de afaceri a intreprinderilor cu activitate principala de comert a crescut cu 21,0% comparativ cu semestrul I 2002, in conditiile in care numarul agentilor economici, cu aceasta activitate a crescut cu 5,0% in perioada analizata.

Indicele cifrei de afaceri a agentilor cu capital privat a crescut, in semestrul I 2003 comparativ cu semestrul I 2002, cu 21,6 %.

Comertul exterior – in perioada 1.01.-30.11.2003, agentii economici exportatori si importatori - cu sediul administrativ in judet - au efectuat tranzactii cifrate la 85,8 milioane euro marfuri exportate, respectiv 74,8 milioane euro marfuri importate.

In perioada 1.01 - 30.11.2003 exporturile au devansat importurile cu 14,8 % reprezentand un sold pozitiv de + 11,0 milioane euro.

Comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, in primele 11 luni ale anului 2003 exporturile au crescut cu 12,5 % in timp ce importurile au scazut cu 2,4%.


 

Serviciile profesionale

In concordanta cu dezvoltarea economica generala a judetului si serviciile profesionale se afla in plin proces de restructurare si reforma. Astfel pe langa institutiile de cercetare stiintifica binecunoscute initiativa privata si-a facut simtita prezenta si in acest domeniu, in judetul Calarasi activand numeroase firme al caror obiect principal de activitate il constituie prestarea de servicii informatice si de consultanta, de pregatire profesionala si de asistenta tehnica. In ceea ce priveste celelalte servicii de utilitati publice, acestea sunt prestate, in mod deosebit, de administratia locala.

Activitatea de posta si telefonie – telegrafie.

 

UM

1999

2000

2001

2002

Unitati de posta, telefon, telegraf din care:

unit.

131

138

115

108

  • unitati de posta

unit.

82

89

87

87

  • unitati cu serv. telef. pt. public

unit.

49

49

28

21

Abonati telex

nr.

35

23

17

19

Abonati telefonici retea fixa – total din care:

nr.

33170

32640

39956

41093

  • persoane fizice

nr.

30142

29591

36801

37905


 

Turism

Riveranitatea judetului Calarasi la Dunare creeaza o atractivitate turistica deosebita, dar insuficient exploatata. Numarul mare de ostroave de un mare pitoresc, ramificarea cursului principal al Dunarii prin brate unice, creeaza atat un cadru natural ce predispune la relaxare, cat si conditii unice pentru practicarea vanatorii si a pescuitului sportiv.

Punerea in valoare a Dunarii, cu ostroavele ei salbatice, cu flora si fauna deltaice, a lacurilor si baltilor pline cu peste, la care se adauga cele 40 de fonduri de vanatoare in padurile de foioase, toate ar echivala cu dezvoltarea unui sector de turism sportiv, intr-un cadru natural si ecologic inedit.

In anul 2003, judetul Calarasi dispunea de 8 unitati de cazare turistica - constand in 3 hoteluri, 2 moteluri si 3 pensiuni - cu o capacitate de cazare de 533 locuri.

Serviciile bancare, sunt asigurate de 5 banci comerciale operationale avand 5 sucursale judetene si 2 orasenesti la care se adauga 30 agentii teritoriale.

In domeniul asigurarilor, 12 societati au deschise in judet un numar de 10 sucursale, 3 filiale si un punct de lucru.

Stadiul privatizarii pe domenii de activitate; societati comerciale inmatriculate per total din care cu investitii straine.

Din portofoliul A.P.A.P.S. – Sucursala Regionala Sud Muntenia (care la data de 15 decembrie 2003 si-a incetat activitatea) in anul 2002 au fost privatizate 2 societati comerciale, iar in 2003 a fost privatizata o singura societate comerciala, in judetul Calarasi.

Nr crt.

Societatea comerciala privatizata

Procent vandut

Valoare contract

(mld.lei)

1.

Aviatia Utilitara Calarasi S.A. – Calarasi

100 %

1,014

2.

Indcom S.A. Calarasi

41,968 %

3,915

3.

Zahar S.A. Oltenita

20,592 %

1,078

Mentionam ca pentru societatea comerciala Aviatia Utilitara Calarasi S.A. s-au prevazut investitii in contractul de vanzare cumparare de actiuni, care vor fi efectuate de catre cumparator.

In cazul celor 3 societati comerciale cumparatorii nu au fost investitori straini.

Veniturile din privatizare obtinute pentru societatile din judetul Calarasi:

Perioada

1992-1996

1997

1998

1999

2000

1997-2000

1992-

2001

2001

1992-

2002

2002

2003

Mil.lei

10.156

11.564

19.654

104.700

42.043

177.961

204.939

16.822

219.065

14.126

4.493

EURO

    

914.956

914.956

1.882.489

967.533

1.882.489

  

USD

   

100.000

212.782

312.782

312.782

 

312.782

  

Numarul societatilor comerciale inmatriculate in judetul Calarasi este de 7100, din care 261 cu participare straina la capitalul social.

Lista principalilor investitori straini (dupa cifra de afaceri) din judet.

Nr. crt.

Denumire

Localitatea

Denumire forma de proprietate

0

1

2

3

1.

Remat S.A.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

2.

Nutricom S.A.

Oltenita

cu capital privat autohton si strain

3.

Comceh S.A.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

4.

MIXALIM IMPEX S.R.L.

Frumusani

cu capital privat autohton si strain

5.

Agro Chirnogi S.A.

Chirnogi

cu capital privat autohton si strain

6.

KEMWATER cristal S.R.L.

Fundulea

cu capital privat autohton si strain

7.

Ifantis farm S.A.

Oltenita

cu capital privat strain

8.

Foneast S.R.L.

Oltenita

cu capital privat strain

9.

BADEN INTERNATIONAL S.R.L.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

10.

LEGCONS LA DORA GROUP S.R.L.

Mitreni

cu capital privat strain

11.

Nelly impex S.R.L.

Oltenita

cu capital privat strain

12.

Stentor S.R.L.

Oltenita

cu capital privat strain

13.

Serca S.A.

Calarasi

de stat si privat autohton si strain

14.

DONASID S.A.

Calarasi

de stat si privat autohton si strain

15.

ELITE MARKETING S.R.L.

Oltenita

cu capital privat strain

16.

TERMOPLAST S.R.L.

Calarasi

cu capital privat strain

17.

Orentex S.R.L.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

18.

PROCERA AGROCHEMICALS Romania S.R.L.

Fundulea

cu capital privat strain

19.

MARIANNO TEX S.R.L.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

20.

Euro Mec.2002 S.R.L.

Calarasi

cu capital privat strain

21.

JES-CO INTERNATIONAL S.R.L.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

22.

REPSTEEL S.R.L.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

23.

NEW AVIROM S.R.L.

Vasilati

cu capital privat strain

24.

CARGO TRANS S.R.L.

Vlad Tepes

cu capital privat strain

25.

E.S.O. AGRA S.R.L.

Vasilati

cu capital privat strain

26.

ROMITALY CONF S.R.L.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

27.

Iltex S.A.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

28.

Stentor Industrial S.R.L.

Oltenita

cu capital privat strain

29.

RIVER S.R.L.

Calarasi

cu capital privat autohton si strain

30.

MIRO TRADING 2000 S.R.L.

Oltenita

cu capital privat strain

Clasamentul primelor 30 de societati comerciale cu participare straina, din judet:

Nr. crt.

Firma

Tara de rezident a investitorului majoritar

Total capital social subscris in societati mixte

din care capital social cu participare straina :

Ponderea capitalului social in total capital mixt

Total exprimat in moneda nationala

Subscris

in lei

Subscris

in valuta

mil.lei

%

%

mil.lei

%

mil.lei

mii € / $ / £

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1.

COMCEH SA

Luxemburg

536433

45,28

45,17

535165

99,76

59447

15.146 €

2.

Foneast SRL

Italia

158027

13,34

13,34

158027

100,00

8

2170 $+3123 €

3.

Romply Prod SRL

Austria

99474

8,40

8,40

99474

100,00

10

2741 €

4.

Nutricom SA

Cipru

93477

7,89

6,10

72252

77,29

72252

0

5.

Transamerican 2000 SRL

Transnationala

68911

5,82

5,82

68911

100,00

68911

0

6.

ASAS (Romania) srl

Turcia

30873

2,61

2,30

27299

88,42

0

780 $ + 115 €

7.

Kemwater Cristal SRL

Suedia

29637

2,50

2,50

29637

100,00

1476

1831 $

8.

Mixalim Impex SRL

Liban

15742

1,33

1,33

15742

100,00

2777

226 $

9.

MARIA GROUP SRL

Liban

10110

0,85

0,85

10110

100,00

18

300 $

10.

Remat SA

Liban

6184

0,52

0,52

6173

99,82

267448

285 $

11.

CHAMPION GROUP SRL

Liban

5729

0,48

0,48

5729

100,00

67

160 $

12.

NEO INTERNATIONAL SRL

China

4054

0,34

0,34

4054

100,00

60

119 $

13.

Omega Trans Romania srl

Transnationala

3590

0,30

0,26

3052

85,01

0

85 €

14.

CAMICIA SA

Transnationala

3188

0,27

0,06

702

22,02

672

45 $

15.

ELITE MARKETING SRL

Turcia

2700

0,23

0,23

2700

100,00

298

100 $

16.

Romitaly Conf srl

Italia

2432

0,21

0,10

1216

50,00

0

140 $

17.

Iltex sa

Cipru

2380

0,20

0,10

1190

50,00

2

150 $

18.

FUYU IMPEX SRL

China

2157

0,18

0,18

2157

100,00

1825

10 $

19.

C & e TRADE SRL

Turcia

2109

0,18

0,18

2109

100,00

0

64 $

20.

TERMOPLAST SRL

Turcia

1500

0,13

0,12

1426

95,07

1426

20 $

21.

Stentor SRL

Olanda

1470

0,12

0,12

1470

100,00

0

175 $

22.

Sunplast SRL

Cipru

1463

0,12

0,12

1463

100,00

0

12 $ + 29 £

23.

PROCERA AGROCHEMICALS ROMANIA

SUA

1388

0,12

0,12

1388

100,00

2

42 $

24.

Molini Italiani sa

Italia

1042

0,09

0,09

1042

100,00

0

611 $

25.

Mazet SRL

Franta

644

0,05

0,05

635

98,60

0

100 $

26.

ANOTIMP SRL

China

571

0,05

0,05

571

100,00

10

17 $

27.

River SRL

Italia

500

0,04

0,04

500

100,00

150

41 $

28.

Baden International SRL

Marea Britanie

460

0,04

0,02

207

45,00

0

22 $

29.

CONCORDIA ITALIANA SRL

Italia

337

0,03

0,02

270

80,12

0

8 $

30.

Cris Rocom srl

China

335

0,03

0,03

335

100,00

0

10 $

Clasamentul tarilor dupa participare straina la capitalul social subscris de firmele straine pana la 01 ianuarie 2004 :

Nr.

crt.

Tara

Societati comerciale cu participare straina

Valoarea capitalului social subscris

Total participare straina exprimat in moneda nationala

Subscris in lei

Subscris in valuta

Nr.

%

mil. lei

%

mil. lei

%

mii USD

%

0

1

2

3

4

5

1.

Luxemburg

1

0,42194

535165

54,02226

59447

43,05383

7929

36,54759

2.

Transnationala

19

8,01687

330510

33,36335

71621

51,87071

7398

34,10002

3.

Italia

51

21,51898

72011

7,26915

70

0,05069

3376

15,56119

4.

Turcia

27

11,39240

33594

3,39114

1769

1,28117

1088

5,01498

5.

Liban

9

3,79746

6374

0,64342

2899

2,09956

700

3,22655

6.

China

22

9,28270

5952

0,60082

2127

1,54045

218

1,00484

7.                   

Olanda

7

2,95358

1657

0,16726

0

0,0000

196

0,90343

8.                   

Cipru

10

4,21940

1554

0,15686

7

0,00507

65

0,29960

9.                   

SUA

6

2,53164

1410

0,14233

7

0,00507

52

0,23968

10.                

Germania

6

2,53164

743

0,07500

30

0,02172

403

1,85757

11.                

FRANTA

14

5,90717

719

0,07257

7

0,00507

103

0,47476

12.                

Marea Britanie

6

2,53164

242

0,02442

12

0,00869

25

0,11523

13.                

Canada

4

1,68776

184

0,01857

1

0,00072

36

0,16593

14.                

Grecia

11

4,64135

120

0,01211

18

0,01303

45

0,20742

15.                

Austria

1

0,42194

107

0,01080

0

0,00000

13

0,05992

16.                

Israel

4

1,68776

100

0,01009

15

0,01086

11

0,05070

17.                

Bulgaria

17

7,17299

82

0,00827

5

0,00362

24

0,11062

18.                

Vietnam

2

0,84388

39

0,00393

0

0,00000

1

0,00460

19.                

Spania

4

1,68776

24

0,00242

0

0,00000

10

0,04609

20.                

Iordania

2

0,84388

20

0,00201

20

0,01448

0

0,00000

21.                

Moldova

8

3,37552

16

0,00161

16

0,01158

0

0,00000

22.                

Irak

3

1,26582

9

0,00090

5

0,00362

0,368

0,00169

23.                

Emiratele Arabe Unite

1

0,42194

3

0,00030

0

0,0000

0,1

0,00046

24.                

Pakistan

1

0,42194

2

0,00020

0

0,0000

1

0,00460

25.                

Tunisia

1

0,42194

1

0,00010

0

0,0000

0,04

0,00018


 

Evolutia schimburilor comerciale 

In anul 2003, agentii economici exportatori si importatori – cu sediul administrativ in judet – au efectuat tranzactii cifrate la 112,7 milioane dolari marfuri exportate (cu 78,0 milioane dolari mai mult fata de 1996) si 92,7 milioane dolari marfuri importate (cu 61,4 milioane dolari mai mult fata de 1996).

In anul 2003 exporturile au devansat importurile de 1,2 ori reprezentand un sold pozitiv de 20,0 milioane dolari comparativ cu anul 1996 cand s-a inregistrat un sold pozitiv de doar 3,4 milioane dolari.

In anul 2003, produsele cu pondere in structura exporturilor au fost : materii textile si articole din acestea (51,9% din total exporturi) si metale comune si articole din acestea (33,0%). In anul 1996 produsele cu pondere in structura exporturilor au fost : materii textile si articole din acestea (44,0% din total exporturi) si mijloace de transport (31,9%).

In ceea ce priveste importurile, produsele cu pondere insemnata in efectuarea tranzactiilor au fost materiale textile si articole din acestea (41,7% din total importuri) si masini, aparate si echipamente electronice (20,5%).

In anul 1996, ponderea tranzactiilor privind importurile a fost detinuta de : produse alimentare, bauturi, tutun (19,2%), materii textile si articole din acestea (26,2%) si masini, aparate echipamente electronice (33,6%).

- mii dolari -

 

1996

1998

2000

2001

2002

2003

Export

34660

69012

59810

56688

77537

112675

Import

31276

40017

29901

45230

78159

92657

Sold (E – I)

+3384

+28995

+29909

+11458

-622

+20018

Structura schimburilor comerciale de marfuri

 

1996

1998

2000

2001

2002

2003

Export

Import

Export

Import

Export

Import

Export

Import

Export

Import

Export

Import

TOTAL

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0

I. Animale vii si produse ale regnului animal

1,1

-

0,2

1,1

-

1,5

-

4,6

-

6,4

-

9,1

II. Produse ale regnului vegetal

1,6

0,9

2,6

0,8

-

0,3

-

2,4

0,3

0,5

-

1,6

III. Grasimi si uleiuri animale si vegetale

2,4

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

IV. Produse alimentare, bauturi, tutun

2,4

19,2

0,1

0,1

-

2,3

-

2,1

-

1,8

-

0,8

V. Produse minerale

6,6

4,0

3,2

12,8

-

1,2

0,1

0,2

0,1

0,1

-

0,1

VI. Produse ale industriei chimice

0,1

2,3

0,3

2,6

2,5

7,8

3,3

7,0

1,4

5,2

1,2

4,8

VII. Material plastic, cauciuc, articole din acestea

-

1,2

-

0,8

-

1,1

0,1

2,3

0,1

1,4

0,1

2,2

VIII. Piei crude si tabacite, blanuri

-

0,2

0,2

0,2

0,3

0,4

0,1

0,3

-

1,1

-

0,6

IX. Lemn, carbune din lemn

-

0,3

0,3

0,1

0,2

-

-

0,1

0,1

-

-

0,1

de lemn, hartie, carton

-

0,3

-

1,7

0,1

0,8

0,4

0,4

0,1

3,8

0,3

9,2

XI. Materii textile si articole din acestea

44,0

26,2

36,2

43,0

47,8

60,0

57,8

44,1

46,1

29,5

51,9

41,7

XII. Incaltaminte, palarii, umbrele

-

-

-

-

-

0,1

-

-

-

-

-

-

XIII. Articole din piatra, ipsos, ciment

-

0,6

-

1,5

-

0,4

-

0,3

-

0,1

-

0,3

XV. Metale comune si articole din acestea

4,4

6,7

4,0

5,9

34,6

3,0

17,1

4,3

33,3

4,5

33,0

3,4

XVI. Masini, aparate, echipamente electronice

5,5

33,6

3,5

24,1

2,1

11,4

3,4

19,7

2,4

35,5

4,2

20,5

XVII. Mijloace de transport

31,9

2,4

49,4

2,2

12,2

3,8

17,3

9,0

15,8

7,9

8,9

2,6

XVIII. Aparate optice, foto, cinema, etc

-

0,3

-

0,5

-

0,9

-

0,3

-

0,4

-

0,3

XX. Marfuri si produse diverse

-

1,8

-

2,6

0,2

3,6

0,2

2,7

-

1,6

0,1

2,2

XXII. Produse necuprinse in alte sectiuni din NC

-

-

-

-

-

1,4

0,2

0,2

0,3

0,2

0,3

0,5


 

Investitii si afaceri de succes

Recuperarea si procesarea PET-urilor pentru obtinerea flexurilor (fulgi) – firma S.C. GENIAL COMPANY S.R.L. Oltenita.

Date de identificare ale firmei:

Productie in constructie de masini si confectii metalice (ansamble metalice sudate si prelucrate) – firma S.C. ZAFA S.R.L. Calarasi.

Date de identificare ale firmei:

  • Municipiul Calarasi, str. Prel. Bucuresti, nr. 1Bis

  • Tel. 0242 / 331464 , 306928  ;  Fax. 0242 / 314662

  • E-mail : Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea." target="_blank">nicolae.neacsu@zafaAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  • Director general: Nicolae Neacsu

Productie de fire din lana pieptanata – firma S.C. Foneast S.R.L. Oltenita.

Date de identificare ale firmei:

  • Municipiul Oltenita, Bdul. 22 Decembrie, nr. 1

  • Tel. 0242 / 306314  ;  Fax. 0242 / 515482

  • E-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  • Director general: Vicenzo Di Nicola

Fabricarea de produse stratificate din lemn – firma S.C. ROMPLY PROD S.R.L. Calarasi.

Date de identificare ale firmei:

Producerea de preparate din carne – firma S.C. ALDIS S.R.L. Calarasi.

Date de identificare ale firmei:

  • Municipiul Calarasi, str. Gen. Costica Stefanescu

  • Tel. 0242 / 316551  ;  Fax. 0242 / 318992

  • E-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  • Director general: Naghi George

Cultivarea cerealelor, porumbului si a altor plante, prestari servicii, import-export – firma S.C. Agro Chirnogi S.A.

Date de identificare ale firmei:

  • Comuna Chirnogi, judetul Calarasi

  • Tel. 0242 / 524272  ;  Fax. 0242 / 524580

  • Director general: Ghioca Gheorghe

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.